https://pujcka-snadno.cz/3 důvody, proč si vybrat spotřebitelský úvěr

3 důvody, proč si vybrat spotřebitelský úvěr

Last Updated 29.03.2024

Osobní půjčka, když potřebujete peníze, má několik výhod.

Klíčové body

  • Osobní půjčka vám umožňuje půjčit si peníze na jakýkoli účel, který si zvolíte.
  • Výběr osobní půjčky namísto otevření účtu na kreditní kartě může znamenat nižší úrokové platby a další výhody.

Můžete se dostat do bodu, kdy si potřebujete půjčit peníze, a to rychle. V tomto okamžiku můžete být v pokušení jednoduše posunout svou kreditní kartu, abyste pokryli všechny neočekávané výdaje, které vás zaskočily, a včas vyřešili své zůstatky.

Než to však uděláte, možná budete chtít místo toho zvážit žádost o osobní půjčku. Osobní vám umožňuje půjčit si peníze z jakéhokoli důvodu. Potřebujete urychleně opravit své auto? Můžeš to udělat. Potřebujete hotovost na pokrytí běžných účtů, protože vaše práce právě skončila? To je také možnost.

Osobní půjčka 300 000 mají tendenci se zavřít poměrně rychle, takže jakmile nějakou dostanete, můžete mít své peníze během několika dní. To je důvod, proč může být výhodné rozhodnout se pro osobní půjčku, než se uchýlit ke kreditní kartě.

Obvykle platíte nižší úrok

Kreditní karty jsou známé tím, že si za přenesené zůstatky účtují vysoké úroky. S osobní půjčkou může být úroková sazba, kterou obdržíte, výrazně nižší, takže pro vás bude levnější. To platí zejména v případě, že jste žadatelem se silným kreditním skóre.

U osobních půjček je třeba mít na paměti, že jsou nezajištěné, což znamená, že nejsou vázány na konkrétní aktivum, jako je dům nebo auto. Čím lepší je váš úvěr, tím je pravděpodobnější, že z částky, kterou si půjčíte, získáte konkurenceschopnou úrokovou sazbu.

Nemusíte řešit variabilní úrokové sazby

Nejen, že je známo, že kreditní karty účtují vysoké úroky, ale úroková sazba, kterou platíte ze svého zůstatku, může být proměnlivá. To znamená, že se může časem zvyšovat, což ztěžuje správu měsíčních plateb.

Na druhou stranu osobní půjčka v hotovosti mají pevnou úrokovou sazbu. To znamená, že pro vás bude snazší provádět měsíční platby ve vašem rozpočtu, protože se nemusíte starat o jejich navyšování.

Můžete se vyhnout vážnému poškození vaší kreditní historie

Kdykoli požádáte o půjčku, vede to k tvrdé žádosti o vaši kreditní zprávu, což může způsobit pokles vašeho kreditního skóre o 5–10 bodů. A to je hit, který byste měli očekávat, pokud žádáte o osobní půjčku.

Na druhou stranu, pokud máte na kreditní kartě příliš velký zůstatek, může to způsobit nepříznivý poměr využití kreditu. Výsledek? Mnohem více škody, než může způsobit jeden tvrdý požadavek.

To je další důvod, proč si vzít osobní půjčku, než zatěžovat kreditní kartu poplatky. To může minimalizovat poškození vašeho kreditního skóre a pomůže vám vyhnout se situaci, kdy bude obtížné půjčit si peníze, když je potřebujete.

Osobní půjčky nejsou ideální. Mohou například přijít s vysokými náklady na uzavření, kterým se můžete vyhnout. Existuje ale spousta dobrých důvodů, proč se rozhodnout pro osobní půjčku přes kreditní kartu, takže stojí za to o nich uvažovat, pokud se ocitnete v situaci, kdy si potřebujete vzít půjčku.

Posts by Kateřina Marková
Jak vybrat nejlepší termínovaný vklad
Jak vybrat nejlepší termínovaný vklad
Pokud hledáte bezpečný způsob, jak uzamknout své úspory, termínované vklady jsou skvělou volbou. Představují bezpečný způsob, jak uzamknout hotovost a zároveň poskytují vysokou míru návratnosti. Při výběru vhodného termínovaného vkladu ...
Minimální mzda 2022
Minimální mzda 2022
Pokud vás zajímá, jaká bude průměrná měsíční mzda v ČR v roce 2022, jste na správné adrese. V tomto článku se podíváme na to, jak vysoká bude průměrná česká mzda ...
Jak vybrat nejlepší spořicí účet
Jak vybrat nejlepší spořicí účet
Vzhledem k rozmanitosti spořicích účtů, které jsou dnes k dispozici, může být obtížné vybrat pro vás ten nejlepší. Nejlepší, co uděláte, je promluvit si s finančním poradcem nebo vaší bankou ...
Jak dlouho trvá schválení bankovní půjčky?
Jak dlouho trvá schválení bankovní půjčky?
Možná se ptáte: "Jak dlouho trvá schválení bankovní půjčky?" Odpověď na tuto otázku závisí na několika faktorech, včetně vašeho poměru dluhu k příjmu, kreditního skóre a zajištění. Tento článek vám ...
Požádat o půjčku

Podání žádosti NEMÁ vliv na vaše kreditní skóre!