https://pujcka-snadno.cz/Jak vybrat nejlepší spořicí účet

Jak vybrat nejlepší spořicí účet

Last Updated 27.03.2024

Vzhledem k rozmanitosti spořicích účtů, které jsou dnes k dispozici, může být obtížné vybrat pro vás ten nejlepší. Nejlepší, co uděláte, je promluvit si s finančním poradcem nebo vaší bankou o různých dostupných možnostech. Budou schopni vysvětlit rozdíly mezi různými účty. Pokud si stále nejste jisti, zde je několik tipů, které vám pomohou najít ten nejlepší účet pro vaše potřeby.

Spořicí účty s vysokým výnosem

Před výběrem spořicího účtu s vysokým výnosem je třeba zvážit mnoho faktorů. Důležitým faktorem je minimální výše vkladu. Různé banky mohou mít různou minimální částku, od žádného vkladu po 10 000 Kč. Navíc je potřeba zvážit, jak dlouho chcete peníze na účtu držet. Obecně platí, že vyšší požadavky na vklad znamenají, že se úroková sazba nemusí vyplatit, takže pokud máte na spoření jen omezené množství času, může být pro vás lepší menší účet.

Dalším faktorem je, zda potřebujete spořicí účet s vysokým výnosem pro své osobní potřeby. Pokud potřebujete bezpečné místo pro uložení peněz, je dobrou volbou spořicí účet s vysokým výnosem. Tyto účty mohou růst poměrně pomalu, ale i tak vám dlouhodobě zajistí slušný úrok. Pokud však hledáte spořicí účet s vysokým výnosem s potenciálem vydělat více peněz, není pro vás spořicí účet s vysokým výnosem to pravé.

Mikropůjčka v insolvenci s vysokým výnosem vám umožní získat vyšší úrokové sazby než standardní spořicí účet. Například, pokud máte naspořeno 5 000 Kč a vyděláte 0,10 procenta APY, vyděláte 5 Kč ročně. Pokud však dokážete dosáhnout výnosu 2 procent, vyděláte 100 Kč ročně. To je významný rozdíl na vašem spořicím půjčka pro osvč bez registru.

Dalším důležitým faktorem je pojištění účtu. Většina spořicích účtů s vysokým výnosem je pojištěna až do výše 250 000 Kč u FDIC a 1 milion Kč u NCUSIF. Svůj účet byste měli pravidelně kontrolovat, abyste se vyhnuli zbytečným převodům nebo vkladům, a pokud narazíte na něco, co není v pořádku, informujte banku. I když je možné najít spořicí účty s vysokým výnosem téměř u každé banky, ty nejlepší jsou online.

Zatímco spořicí účty s vysokým výnosem jsou oblíbené pro své vyšší roční úrokové sazby, jejich APY se mohou lišit. Nejlepší spořicí účet má APY přes jedno procento, což může znamenat významný rozdíl ve vašich úsporách. Mějte však na paměti, že APY nejsou zaručeny a sazby mohou stoupat a klesat v závislosti na ekonomice. Roční procentuální výnos je nejlepší způsob, jak porovnat výnosy spoření.

Vyhnete se vysokým poplatkům

I když existuje mnoho důvodů, proč se vyhnout vysokým poplatkům, můžete udělat hodně pro to, aby byly vaše peníze v bezpečí. Nejprve byste si měli zjistit, jaké typy poplatků si banky účtují. Některé jsou roční poplatky, zatímco jiné jsou poplatky za nečinnost.Roční poplatky jsou na vašem účtu vyměřeny po určité době, kdy neprovádíte žádné vklady ani výběry. Tyto poplatky jsou stále vzácnější, ale i tak je dobré si přečíst podmínky vašeho spořicího účtu.

Jiné typy poplatků mohou spotřebovat zůstatek na vašem spořicím účtu a překonat úrok, který získáte. Abyste se vyhnuli placení nadměrných poplatků, je nejlepší vybrat si spořicí účet, který nabízí konkurenceschopnou sazbu a nemá žádný měsíční poplatek za údržbu. Některé banky dokonce nabízejí účty peněžního trhu, které jsou dodávány s debetní kartou a možností vypisovat šeky. Měli byste porovnat sazby a poplatky a vybrat si možnost s nejnižšími poplatky a nejvyššími úrokovými sazbami.

Některé online banky si neúčtují vůbec žádné poplatky. Tyto banky jsou často levnější než klasické banky a některé nemají vůbec žádné poplatky. Většina velkých bank si však účtuje poplatek 35 Kč za kontokorent nebo položku NSF. K přečerpání dojde, když provedete platbu, která přesáhne zůstatek na vašem účtu. Poplatek NSF nastane, když vaše banka odmítne přijmout poplatek. Tomuto poplatku se lze vyhnout tím, že zajistíte, abyste měli na účtu alespoň minimální zůstatek.

Některé banky účtují poplatky za nečinnost. Tyto poplatky jsou obecně účtovány při vašem prvním výběru a zvyšují se, pokud provedete více než šest výběrů za měsíc. Některé banky umožňují výběry nad tento limit za malý poplatek, ale před výběrem byste si to měli vždy zkontrolovat. Existuje však několik způsobů, jak se vyhnout placení nadměrných poplatků při výběru spořicího účtu. Poplatkům se můžete vyhnout tím, že si budete lépe uvědomovat své bankovní zvyklosti a omezíte částku, kterou každý měsíc vybíráte.

Dalším způsobem, jak se vyhnout vysokým poplatkům při výběru spořicího účtu, je ponechat si na běžném účtu malou rezervu peněz. Tímto způsobem se můžete vyhnout placení vysokých poplatků za údržbu, když peníze potřebujete. Dalším způsobem, jak se těmto poplatkům vyhnout, je vypisování šeků nebo elektronické převody. Kromě toho můžete také využít funkce osobních plateb. Tyto funkce usnadňují převod peněz na jiný účet. Jsou skvělé pro lidi, kterým nevyhovují vysoké měsíční poplatky.

Banky pouze online

Banka pouze online může mít oproti tradiční bance některé významné výhody. Jednak se online banky nemusí starat o udržení velké pobočky nebo vyplácení zaměstnanců. Jejich režie je mnohem nižší, což jim umožňuje přenést úspory na vás v podobě vyšších úrokových sazeb a nižších poplatků. Měli byste také zkontrolovat, zda s účtem nejsou spojeny nějaké skryté poplatky, protože to pro mnoho spotřebitelů představuje překážku.

Některé pouze online banky jsou staré i dvacet let a žádnou finanční krizi zatím nepřečkaly půjčka bez registru. I když tyto pouze online banky nemají pobočky ani pokladny, stále nabízejí mnoho výhod tradičních institucí. Mají také tendenci nabízet vyšší APY a nemají žádné měsíční poplatky za údržbu. Nejlepší spořicí účty nabízejí vysoké APY a jsou pojištěny FDIC.

Tyto typy účtů často nabízejí menší instituce. Menší instituce nabízejí dobré sazby a nízké požadavky na vklady. Online bankovnictví navíc umožňuje přístup k účtu ve dne i v noci. Banky pouze online mají dobré webové stránky a mobilní aplikace a jsou skvělou volbou pro každého, kdo chce ušetřit peníze. Nabízejí také více vymožeností ve srovnání s tradičními bankami, včetně online placení účtů a vkladů.Takže možná budete chtít vyzkoušet některé z těchto bank a rozhodnout se, zda je pro vás ta nejlepší volba.

Mnoho online bank má vyšší úrokové sazby než tradiční banky, protože mají nižší režijní náklady. Vzhledem k tomu, že mají nižší režijní náklady, mohou nabídnout konkurenceschopné sazby pro své spořící i běžné účty. Žadatelé musí vyplnit žádost o účet tím, že navštíví jejich webové stránky a zadají své číslo sociálního zabezpečení, platnou identifikaci a doklad o občanství. Kromě toho musí mít online banka online centrum zákaznické podpory a vyhrazenou telefonní linku.

Družstevní záložny

Při výběru nejlepšího spořicího účtu je třeba zvážit několik faktorů. Měli byste například zvážit požadavky na APY a rovnováhu. Zkontrolujte také poplatky a podmínky. Výběr nejlepšího účtu je důležitým krokem k zajištění dlouhodobého růstu vašich peněz. Některé banky nabízejí vysoké APY po omezenou dobu. I když můžete využít těchto akcí, abyste ušetřili peníze, po skončení období akce si poznamenejte ceny.

Tradičním způsobem založení spořicího účtu je návštěva pobočky banky. Tato metoda je skvělá, pokud dáváte přednost osobnímu bankovnictví, ale mějte na paměti, že budete muset přinést dostatek peněz, abyste splnili požadavek na minimální zůstatek. Je dobré zavolat předem a ověřit požadavky na minimální zůstatek. Některé banky nevyžadují na spořicích účtech minimální zůstatek, proto je nejlepší najít banku bez něj.

Úrokové sazby různých spořicích účtů se liší. Některé banky účtují měsíční poplatek za vedení účtu. Mnoho z nejlepších spořicích účtů však neúčtuje měsíční poplatky za služby. Někteří od něj dokonce upouštějí, pokud udržujete minimální denní zůstatek nebo si nastavíte automatické převody. Zkontrolujte sazby a výhody každého spořicího účtu, abyste se ujistili, že dostáváte tu nejlepší nabídku. Mějte na paměti, že některé banky mají měsíční limity pro výběr a mohou vám účtovat poplatky, pokud tyto limity překročíte.

Při výběru spořicího účtu zvažte své potřeby a cíle. Přemýšlejte o svých potřebách v oblasti bezpečnosti a likvidity a hledejte nejvyšší úrokovou sazbu a nejnižší měsíční poplatky. Nezapomeňte také, že si můžete otevřít tolik spořicích účtů, kolik chcete. Spořicí účty jsou skvělé pro nouzový fond, protože vám pomohou vybudovat nouzový fond. Před rozhodnutím o spořícím účtu si tedy rozmyslete, co budete potřebovat.

Pokud se obáváte, že o své peníze přijdete kvůli výkyvům trhu, měli byste si vybrat banku, která nabízí pojištění FDIC. To ochrání vaše peníze až do výše 250 000 Kč a ochrání vás před ztrátami z výkyvů trhu. Spořicí účty jsou již dlouhou dobu považovány za nejbezpečnější místa pro uložení vaší hotovosti. Můžete zkontrolovat, zda je vaše banka nebo družstevní záložna chráněna FDIC a NCUA na jejich webových stránkách. Kromě FDIC a NCUA se můžete také podívat na online přítomnost své banky na National Credit Union Administration.

Posts by Kateřina Marková
Jak vybrat nejlepší termínovaný vklad
Jak vybrat nejlepší termínovaný vklad
Pokud hledáte bezpečný způsob, jak uzamknout své úspory, termínované vklady jsou skvělou volbou. Představují bezpečný způsob, jak uzamknout hotovost a zároveň poskytují vysokou míru návratnosti. Při výběru vhodného termínovaného vkladu ...
Minimální mzda 2022
Minimální mzda 2022
Pokud vás zajímá, jaká bude průměrná měsíční mzda v ČR v roce 2022, jste na správné adrese. V tomto článku se podíváme na to, jak vysoká bude průměrná česká mzda ...
3 důvody, proč si vybrat spotřebitelský úvěr
3 důvody, proč si vybrat spotřebitelský úvěr
Osobní půjčka, když potřebujete peníze, má několik výhod. Klíčové body Osobní půjčka vám umožňuje půjčit si peníze na jakýkoli účel, který si zvolíte. Výběr osobní půjčky namísto otevření účtu na ...
Jak dlouho trvá schválení bankovní půjčky?
Jak dlouho trvá schválení bankovní půjčky?
Možná se ptáte: "Jak dlouho trvá schválení bankovní půjčky?" Odpověď na tuto otázku závisí na několika faktorech, včetně vašeho poměru dluhu k příjmu, kreditního skóre a zajištění. Tento článek vám ...
Požádat o půjčku

Podání žádosti NEMÁ vliv na vaše kreditní skóre!