https://pujcka-snadno.cz/Jak dlouho trvá schválení bankovní půjčky?

Jak dlouho trvá schválení bankovní půjčky?

Last Updated 22.03.2024

Možná se ptáte: „Jak dlouho trvá schválení bankovní půjčky?“ Odpověď na tuto otázku závisí na několika faktorech, včetně vašeho poměru dluhu k příjmu, kreditního skóre a zajištění. Tento článek vám poskytne obecný přehled o schvalovacím procesu a o tom, co můžete očekávat. Také se bude zabývat důležitostí kontroly kreditu. Jakmile pochopíte, jak schvalovací proces funguje, budete se s žádostí o bankovní úvěr cítit pohodlněji.

Jak dlouho trvá schválení bankovního úvěru

Doba potřebná ke schválení půjčky od banky nebo družstevní záložny závisí na věřiteli a na tom, kolik informací potřebujete poskytnout.Komunitní banky vás mohou schválit během hodin nebo dnů od podání žádosti. Online poskytovatelé půjček mohou obvykle schválit vaši žádost o půjčka 200 000 za méně než jeden pracovní den. Některým bankám však může zpracování vaší žádosti trvat několik dní. Pokud spěcháte, zkuste si nechat půjčku schválit do druhého pracovního dne.

Bankovní osobní půjčky obvykle schvalují o něco déle. Zatímco online věřitelé mají tendenci používat algoritmy, banky se obvykle spoléhají na lidské upisovatele. Úvěrové standardy bank navíc bývají vyšší než u jiných věřitelů. Zatímco online poskytovatelé půjček jsou rychlejší než banky, nejsou tak rychlí jako poskytovatelé půjček peer-to-peer. Zpracování půjčky můžete očekávat do dvou až pěti pracovních dnů, pokud splníte všechny požadavky banky.

Proces získání bankovní půjčky může trvat dva až tři týdny. Pak budete muset projít hodnocením. Tento proces může trvat několik dní v závislosti na několika faktorech. V některých případech můžete peníze ihned na účet obdržet dokonce v den, kdy o půjčka na mateřské požádáte.Mějte však na paměti, že schvalovací proces není zaručen a může se výrazně lišit v závislosti na vaší kreditní historii a dalších faktorech.

Než požádáte o bankovní půjčku, ujistěte se, že máte všechny požadované dokumenty a přesné informace. Ať už podáváte žádost online nebo na papíře, ujistěte se, že jste žádost vyplnili přesně. Nesprávné informace zpozdí zpracování. Také se ujistěte, že jste co nejdříve odeslali všechny požadované dokumenty. Vaše žádost tak bude zpracována rychleji. Pokud si nejste jisti některými dokumenty, neváhejte se zeptat zástupce zákaznického servisu.

Poměr dluhu k příjmu

Váš poměr dluhu k příjmu je jedním z nejdůležitějších faktorů, které věřitelé sledují při posuzování vaší žádosti o úvěr. Tento poměr spolu s vaším kreditním skóre pomůže věřitelům určit, jak dostupní jste pro hypotéku. Nízký poměr může zlepšit vaše šance na schválení úvěru a umožní vám snadněji si hypotéku dovolit. Nejlepší způsob, jak snížit svůj poměr, je splatit co největší dluh. Toho lze dosáhnout prostřednictvím vedlejších úkolů nebo neočekávanou hotovostí.

Při žádosti o bankovní půjčku budou věřitelé brát v úvahu váš poměr dluhu k příjmu. Tento poměr je založen na procentu vašeho příjmu, které jde každý měsíc na vaše dluhy. Čím vyšší je váš poměr, tím obtížnější pro vás bude splácení úvěru. Nejlepší je zaměřit se pokud možno na poměr pod 36 %.

Váš poměr dluhu k příjmu se vypočítá vydělením vašeho hrubého měsíčního příjmu celkovým měsíčním dluhem. Pokud například vyděláváte 60 000 Kč měsíčně, můžete očekávat, že poměr dluhu k příjmu bude 40 procent. Věřitelé a banky se na tento poměr dívají jako na jedno z nejdůležitějších kritérií pro schválení. Maximální DTI se liší od věřitele k věřiteli, ale obecně se za dobrý DTI považuje DTI pod třicet šest procent.

Zatímco vaše DTI je důležitým faktorem při získávání půjčky, je důležité mít dobré kreditní skóre, abyste zvýšili své šance na schválení za nejlepší hypoteční sazbu. Pokud máte problémy s úvěrem, můžete si najmout společnost na opravu úvěru, která vám pomůže zlepšit vaše skóre. Splacení kreditních karet a snížení měsíčních splátek vám pomůže zlepšit poměr DTI. Nakonec byste se měli vyvarovat vynechání příjmů nebo velkých nákupů.

Pokud je váš příjem vyšší než váš dluh, možná budete chtít zvážit refinancování stávajícího úvěru. Refinancování vašeho dluhu může mít finanční smysl a dokonce eliminovat některé vaše měsíční platby. Měli byste však pamatovat na to, že refinancování může vyžadovat trochu počátečních nákladů. Lepším řešením je konsolidovat svůj dluh a splatit ho. Peníze z prodeje pak můžete použít na splacení stávajících půjček.

Vedlejší

Při žádosti o bankovní úvěr je potřeba mít připraveno zajištění. Jedná se buď o osobní nebo obchodní majetek, který bude použit jako záruka. Banky kontrolují zajištění s výší úvěru, aby se ujistily, že aktiva stojí za úvěr. Nemovitost pro domácnost nebo kancelář bude často přijímána jako zástava, stejně jako obchodní vybavení a inventář. Jako zástava mohou sloužit i jiné předměty, jako drahé šperky nebo luxusní starožitnosti. Zajištění by však mělo odpovídat předpokládané době trvání podnikatelského úvěru.

Když žádáte o bankovní půjčku pomocí zajištění, měli byste porovnat sazby a podmínky od více poskytovatelů půjček. Nabídky můžete získat online a tyto nabídky jsou obvykle pouze měkké kontroly kreditu. Věřitelé poté posoudí vaši finanční situaci a určí, zda splňujete podmínky pro jejich půjčku. Proces žádosti bude zahrnovat tvrdou kontrolu kreditu, ale měl by být minimální a dočasný. Jakmile si vyberete věřitele, můžete zažádat o půjčku.

Banky používají matici úvěrů a zajištění k vyhodnocení rizik spojených s každým dlužníkem. Matrix přiděluje každému dlužníkovi kategorii na základě jeho relativního úvěrového rizika a rizika zajištění. Výsledný rizikový profil pomáhá určit, zda má dlužník nárok na bankovní úvěr a jakou výši zajištění může poskytnout. To také určuje, kolik mohou půjčit dlužníkovi, což vede k lepší úrokové sazbě.

Dobrým příkladem zástavních půjček jsou hypotéky. Pokud neprovedete platby, můžete přijít o svůj domov. Na druhé straně nezajištěné úvěry nevyžadují žádné zajištění a jsou založeny na úvěrové historii a ochotě dlužníka splácet. Půjčky se zástavou však nejsou dostupné pro každého. Pokud je váš příjem nízký nebo vaše kreditní skóre nízké, mohou být vaší jedinou možností zajištění půjčky. Pokud potřebujete půjčku, zvažte raději zajištěnou půjčku.

Kreditní skóre

Vaše kreditní skóre je jedním z hlavních faktorů, na které se věřitel dívá při rozhodování, zda schválit nebo neschválit vaši žádost o bankovní půjčku. Poskytuje věřiteli představu o vašich návycích při půjčování a pravděpodobnosti, že budete splácet. Nízké kreditní skóre je varovným signálem pro věřitele a bude méně nakloněno poskytnout vám kredit. Vysoké kreditní skóre vám však dává ty nejlepší šance. Ačkoli poskytovatelé půjček ne vždy zveřejňují minimální požadované kreditní skóre, nejlepší skóre, o které se můžete snažit, je v sedmdesátých nebo dokonce osmdesátých letech.

Obecně existují dva typy úvěrů: splátkové a revolvingové. Měli byste provádět včasné platby na všech svých účtech. Ujistěte se, že máte kombinaci dobrých a špatných kreditů. Také se vyhněte otevírání více nových účtů, protože to je varovný signál pro věřitele. Pokud si nejste jisti, jak vylepšit své kreditní skóre, zvažte před podáním žádosti o půjčku práci na jeho zlepšení.

Dalším způsobem, jak zvýšit své kreditní skóre, je snížit svůj dluh. To je zvláště důležité, pokud hledáte bankovní půjčku na financování nového bydlení. Zlepší váš poměr využití kreditu, který představuje 30 % vašeho celkového kreditního skóre. Nejlepší je splatit své kreditní karty v plné výši každý měsíc. Další možností je použít upozornění kalendáře ke sledování termínu splatnosti každého z vašich účtů.

Vaše kreditní skóre se liší od věřitele k věřiteli, ale dobré kreditní skóre je obecně plus. Zatímco většina věřitelů dává přednost dlužníkům s vynikajícím úvěrem, stále můžete získat schválení s nízkým kreditním skóre, ale s vyšší úrokovou sazbou. Existují někteří věřitelé, kteří vás neschválí, pokud je vaše skóre nižší než 650. Navíc vysoké kreditní skóre znamená, že s větší pravděpodobností získáte výhodné podmínky.

Vaše kreditní skóre je jedním z nejdůležitějších faktorů při získávání bankovní půjčky. Vaše skóre se pohybuje od 300 do 850. Výsledkem je, že vyšší skóre znamená lepší podmínky a nižší úrokové sazby. Vaše kreditní skóre je však pouze jednou částí skládačky.Mezi další faktory ovlivňující vaše skóre patří váš roční příjem, zaměstnanecký status, číslo sociálního pojištění a podrobnosti o tom, jak budete půjčku používat.

Posts by Kateřina Marková
Jak vybrat nejlepší termínovaný vklad
Jak vybrat nejlepší termínovaný vklad
Pokud hledáte bezpečný způsob, jak uzamknout své úspory, termínované vklady jsou skvělou volbou. Představují bezpečný způsob, jak uzamknout hotovost a zároveň poskytují vysokou míru návratnosti. Při výběru vhodného termínovaného vkladu ...
Minimální mzda 2022
Minimální mzda 2022
Pokud vás zajímá, jaká bude průměrná měsíční mzda v ČR v roce 2022, jste na správné adrese. V tomto článku se podíváme na to, jak vysoká bude průměrná česká mzda ...
3 důvody, proč si vybrat spotřebitelský úvěr
3 důvody, proč si vybrat spotřebitelský úvěr
Osobní půjčka, když potřebujete peníze, má několik výhod. Klíčové body Osobní půjčka vám umožňuje půjčit si peníze na jakýkoli účel, který si zvolíte. Výběr osobní půjčky namísto otevření účtu na ...
Jak vybrat nejlepší spořicí účet
Jak vybrat nejlepší spořicí účet
Vzhledem k rozmanitosti spořicích účtů, které jsou dnes k dispozici, může být obtížné vybrat pro vás ten nejlepší. Nejlepší, co uděláte, je promluvit si s finančním poradcem nebo vaší bankou ...
Požádat o půjčku

Podání žádosti NEMÁ vliv na vaše kreditní skóre!